Kíváncsi lennék, ha veled történne…

Bár nem akartam még ezzel a témával részletesen foglalkozni, de valaki? úgy érezte, hogy ismét valótlanságot kell állítania rólam.  Hát akkor feltennék pár kérdést ennek a munkatársnak!

Mit szólnál hozzá, ha munka közben az autóbusz vezetőülésében ülve – védekezésképtelen állapotban – valaki – esetleg a munkatársad- párszor beleverne a fejedbe? Akkor is ilyen megértő lennél?

Még mielőtt valaki rosszra gondolna, én személy szerint nem piszkolnám be vele a kezemet, nem is tervezek ilyesmit! Már csak azért sem, mert ez a tett bizony bűncselekmény, aminek a megnevezése közfeladatot ellátó személy elleni erőszak! A jogalkotó fokozott jogi védelmet biztosít az olyan személyeknek, akiknél ez az általuk betöltött munkakör közérdekű volta és jelentősége folytán indokolt. A törvény kizárólag azokat a közfeladatokat ellátókat kívánja fokozott büntetőjogi védelemben részesíteni, akiknek a zavartalan, rendeltetésszerű tevékenysége a közösség szűkebb vagy tágabb körének érdeke. Márpedig az autóbusz vezetője közfeladatot ellátó személy! Arra lennék kíváncsi, akkor is ilyen megértő lennél?

Tehát megkérdezem újra: Mit szólnál hozzá, munkatárs, ha munka közben az autóbusz vezetőülésében ülve – védekezésképtelen állapotban – valaki ,esetleg a munkatársad párszor beleverne a fejedbe? Vagy elverné a gyerekedet? Esetleg a feleségedet? Akkor is ilyen megértő lennél?

Ismereteim szerint ezt a cselekedetet az egész szakma-, de bizton állítom, hogy a lakosság döntő többsége elítéli és az elkövetőt megveti! Pontosan úgy, ahogy te is ugyanígy vélekedtél, amikor hasonló cselekményről szereztél tudomást az országból!

Például ennél az esetnél is, amit a saját szakszervezete is elítélt, nagyon helyesen:    https://www.youtube.com/watch?v=JYa5rEgmA4o

És amikor ez megtörtént az ismeretségi körünkben, azzal a kis csavarral, hogy a közfeladatot ellátó személy elleni erőszakot egy közfeladatot ellátó személy követte el, akkor bizony ezt a közvetlen kollégái is elítélték, helyeselték az azonnali eltávolítását. És megdöbbenve hívtak fel jó páran az egyik állomásról, – szakszervezeti hovatartozástól függetlenül – hogy ezt az embert a volt cége visszavette! Mélységesen felháborítónak és megalázónak tartották ezt, elmondásuk szerint lenézve őket. Ezen véleményüknek több platformon is hangot adtak és kérték, hogy járjak utána, minek köszönhetik ezt a kissé megalázó döntést?

Mert ennél a cégnél a sofőrök döntő többsége igenis becsületesen dolgozik, Uránvárosban is! És ez is független a szakszervezeti hovatartozástól! Ezen véleményemmel több fórumon-, többször érveltem! De persze, te azt állítod, hogy én gyaláztam Uránvárost, ami persze nem igaz, de ezen valótlan kijelentéseken már meg sem lepődök! Az egyik tanult ismerősöm azt mondta, hogy az egyik ok az ilyen tartalmú cikkekre az lehet, hogy a kisszerű emberek így akarnak kitörni a silány életük pöcegödréból! De természetesen ez rád nem lehet igaz,munkatárs!

A sofőrök döntő többsége becsülettel, tisztességgel és odaadással végzi a munkáját, legyenek Ők bármelyik szakszervezetnek a tagjai vagy szakszervezeten kívüliek, dolgozzanak bármelyik állomáson is!

Nem én alázom Őket,hanem az a bűnöző, aki éveken keresztül szidja a céget, hogy ilyen szar meg olyan szar (lementett facebok bejegyzések), majd többedszerre  felmond, felmondás alatt összever egy védekezésre képtelen feleakkora súlyú munkatársát úgy, hogy mind a ketten szolgálatban vannak! Mindezek után visszakönyörgi magát a céghez úgy, hogy a munkatársai többsége nem akarja itt látni a közeljövőben!  Akkor ki alázza a céget?  Félni kell mindenkinek, hogy a telephelyen vagy az állomásokon  “majd megvárlak és elintézlek” módszerek  alakulnak ki?  Vagy ülsz a fülkédben és valaki párszor belever a fejedbe, mert irritálod? Hol van ennek a vége? Megkéselnek? Megfojtanak?  Ha esetleg megverik valamelyik hozzátartozódat, akkor is így beszélnél? És mehet tovább minden,  mintha semmi se történt volna?

Mi van azokkal, akik becsületesen dolgoznak? Ennek  – információim szerint – kifizették a pszichológiai vizsgálatot, a többi mit kap? Ők miért nem kapják meg legalább annak az árát? Ők megérdemelnék!   Akik nap-mint nap szolgálatváltozást kapnak és bejönnek, teszik a dolgukat, elfáradva, megalázva! Akiknek fontos a cég, az utas, még annak ellenére is, hogy családjuk bánja, az egészségük bánja! Velük mi van?

Azzal fejezném be, hogy gondolkodjon el mindenki azon, hová vezet ez az út? Vajon mit tenne, ha vele vagy valamelyik szerettével történne ugyanez? Ha ütnék a fiadat, a lányodat?  Vagy szeretnétek-e, ha ez gyakorlattá válna a cégen belül?  És örülök annak, hogy ma sem vertek meg egy közfeladatot ellátó személyt sem!

Remélem, el fogjuk érni mi is ezt a szintet! A tisztességesen dolgozók érdekében!

Azokkal szeretnék már foglalkozni, akik megérdemlik! Mondjuk a SZÉP kártya feltöltést!