A foci a pályán dől el, nem a kispadon!

Ismét beindult egy olyan szóbeszéd a Tüke Busz NEM ALÁÍRÓ szakszervezetének tagjai közül és megpróbálják elmagyarázni egy másik szakszervezetnek, hogy mit csináljon! Persze, amit terjesztenek, az egy nevetséges baromság, de hát ezt már megszoktam tőlük. Az esettel kapcsolatban nem is mondanék véleményt, nem érnek annyit, de a jelenséggel kapcsolatban ejtenék pár szót!

Társaságunknál egy, – a gyengébbek kedvéért  megismétlem – egy  aláíró szakszervezet működik. Valamikor nagyjából  egységes volt az állomány, de önös indokok miatt szétverték az egységet és alakult egy másik szakszervezet. És ejtsünk szót azokról is, akik már eleve nem léptek be a szakszervezetbe. Nálunk ez a három fő csoport létezik a munkavállalók körében.

Elvileg mindenkinek tudnia kellene azt, hogy nálunk melyik szakszervezet a döntéshozó szakszervezet, melyik az, akinek számít az aláírása. Futball nyelven szólva melyik szakszervezet játszik a pályán és melyik az, amelyik a kispadról kiabál be! Ha valaki ezt nem tudta vagy nem tudja, az ne a másikban keresse a hibát, hanem saját magában. Ha esetleg valakit ezzel kapcsolatban a múltban átvertek és mást állítottak, az kérje számon azt, aki ezt megtette vele.

A szakszervezeten kívüliek a távolmaradásukkal elfogadták, hogy rábízzák magukat a sorsra, illetve azokra, akik a tárgyalásokon részt vesznek, de igazán csak azokra, akik a szerződéseket véglegesítik. Focinyelven szólva ülnek a kispadon és várják, hogy számukra kedvező döntés szülessen, vagy páran jelentkeznek játékosnak és be is veszik őket a csapatba. Ezek után már ők is játszhatnak a pályán.

És van az a csoport, aki úgy gondolta, hogy nem akar a pályán játszó csapathoz tartozni, alakít egy új csapatot, mondván, hogy sokkal különbül fognak játszani! Igen ám, csak azt nem vették számításba, hogy bár csapatuk van, de pályájuk nincs! És ki is derül, hogy a játokosok sem értik a focit! Vagy tényleg tudatlanok voltak, vagy átverték őket, a mondandóm szempontjából lényegtelen! A lényeg az, hogy kispadon ülnek és csak edzőmeccset játszhatnak! Ezt a meccset a Tükénél az FDSZ játssza, nem a SZAKSZ! És hiába írogatják a baromságokat a százalékguru honlapján, ezzel csak azt erősítik meg bennem-bennünk, hogy nem szeretnénk olyan szakszervezet tagja lenni, amelyikben olyan ember képvisel, akinek fogalma nincs arról, hogy számolunk százalékot! De talán ez lenne a legkisebb baj! 🙂

Vegye tudomásul mindenki, hogy az idei év béraláírásáról is a munkavállalói oldalon az  FDSZ tagjai döntenek, senki más! Ha érdemben bele akarsz szólni a döntésbe, csatlakozz a csapathoz, ha nem, az sem baj, a Te döntésed, de kérek mindenkit, hogy ne sivalkodjon a partoldalon, ne állítson ordas baromságokat  és ne hazudozzon,  mert zavarja a munkánkat és kevesebb jut nekik is!

Köszönjük szépen!