Másodfokon is, de továbbra is valótlant állít és “siránkozik”…

Dobi István másodfokon is – jogerősen – elveszítette az ellenem indított perét, amelyben a bíróság nem adott helyt a beadványának, amiben vitatta az állításomat. Nos, a bíróság nem értett vele egyet, a pert elveszítette! De ez nem zavarja abban, hogy továbbra is valótlant állítson rólunk, rólam. És közben kidurranó lufikról írogat és sajnálkozik, hogy harmadszorra sem sikerült…!

A Tüke Busz NEM aláíró szakszervezetének elnöke ismét valótlant állít rólunk. Mondjuk megszoktuk már, de úgy érzékelem, hogy már egy másik közlekedési társaságnál is kezdenek felnyílni a szemek és lépnek ki tőlük a kollégák. Ezen ő természetesen fel van háborodva és kikéri magának! Pedig nem kellene ezen háborognia, csupán visszakapta az élettől azt, amit itt Pécsett is csinált! Vagy csak simán megelégelték a magatartását és otthagyják? Csak remélni tudom, hogy nem szilvásváradi módszerekkel próbált meg ott is terjeszkedni!
Rólunk jelesül azt állította, hogy a “minden korábbi bérfejlesztési javaslatukat a munkáltató és a KSZ-t kötő szakszervezet is túlzónak tartott azt elutasított…” Valótlan ez az állítása is, nem mond igazat! És valószínűnek tartom, hogy ezt a fajta magatartását értékelték a V-busznál is, de azt is elképzelhetőnek tartom, hogy az “üzemanyagos” felmérése is a hasonló okok miatt bukott el a Volánnál! Ami már a harmadik felméréses kudarca volt!  Dobi úr, “egy idő után kipukkan majd ez a lufi!”
Sajnálom a dolgozókat, főleg ott, ahol ismét sztrájkot akar hirdetni azok után, hogy már többször elismerte, hogy a jelenlegi szabályozás mellett eredményes sztrájkot nem lehet lebonyolítani. Vajon miért akarja a dolgozókat egy olyan dologba belehajszolni, aminek a végrehajtása általa is elismerten majdnem lehetetlen? Mondjuk nem csodálkozom azok után, hogy Pécsett a KSZ szándékos megszegésére uszította a “dolgozókat”a helyi vezetőjével együtt, nem törődve annak esetleges jogi következményeivel. Az FDSZ kérte a munkáltatót és a város vezetését arra, hogy ne szankcionálja a megtévesztett dolgozókat! (Annak örülök, hogy kb. 20-an voltak csak!) Olyan érzésem van, mintha kísérletezne a dolgozókkal és erre megbízta volna valaki, vagy valakik! Remélem, nem igaz és csak rémeket látok, de rajtam kívül sokan nem értik azt, hogy miért buzdít olyanra, aminek a végrehajtásában ő maga sem hisz! És mellette valótlan információkkal látja el a dolgozókat, amivel félrevezeti őket!
A dolgozók jövedelmét mindenképpen emelni kell, mert komoly problémák lesznek  sofőr – de lassan szinte minden – fronton, ezt mindenki tudja, ebben nincs köztünk vita. De ki akar olyan emberrel tárgyalni, aki a tárgyalás végén kezet fog elfogadva egy mértéket, majd annak aláírása után a megállapodást elfogadhatatlannak tartja? Szerintetek melyik munkáltató hisz el neki ezek után bármit is?  Melyik szakszervezet tekinti partnerének azok után, hogy többet közülünk megtámadott, nem mindig  tisztességes módszerekkel? Ezek után ne csodálkozzon, hogy nem igazán akarunk szóba állni vele!  Én már bánom, hogy sok év után elfogadtam a kézfogását! Azt hittem, hogy  …! Tévedtem!
FDSZ/ADU elnök