Szerintem nem kellene…! De ha más nem így gondolja…!

Ma reggel érkezett hozzám egy hír, amin kicsit meglepődtem. Nem a tartalma lepett meg, hanem maga a tény, hogy megtették, – a hír szerint többször – , folyamatosan.

 

 

A hír a következő: Az egyik pécsi városi intézmény vezetője információim szerint az intézményben azt terjeszti, hogy a bíróságnál büntetőeljárást kezdeményezett ellenem. Jelentem, a hír igaz, valóban ezt tette.  Rágalmazás vétsége miatt folyik ellenem eljárás, amit a feljelentő még megspékelt az “aljas indokból” minősítéssel is!  🙂

Az intézményvezető a feljelentésében azt is kihangsúlyozta, hogy aljas indokból tettem ellene azt, ami valóban megtettem.  Mivel érdekvédő vagyok, és a dolgozói érdekek védelme során felmerültek kimondottan súlyos problémák az általa vezetett intézményben, ezért ezeket jeleztem neki. Egyenlőre nem megyek bele a részletekbe, mert még folyik egy eljárás, de annak lezárásakor nyíltan, a részleteket is elmondva jelentkezni fogok!

Természetesen semmi félnivalóm nincs, állok a bíróság elé, (az első meghallgatást elnapolták) hiszen az általa felhozott vádak alaptalanok, meg sem közelítik a valóságot.   Ezt azért tartottam szükségesnek leírni, mert joga van minden ott dolgozónak és szakszervezeti tagnak megismerni a másik álláspontot is, jelesül a dolgozókét! És joga van tudni minden dolgozónak azt is, hogy nem kell félni elmondani az igazat, mert nem rabszolgának, megalázni valónak, lenézettnek születtetek, hanem embernek, akinek igenis joga van egy normális bánásmódhoz, joga van a törvényes eljárásokhoz, joga van az emberi méltósághoz!

Addig is köszönöm az eddigi nagyon értékes segítséget és kérek mindenkit, – aki nem fél segíteni a társain – hogy vegye fel a kapcsolatot velem és mondja el a tapasztalásait a munkahelyével kapcsolatban. Már csak azért is, mert előfordulhat egy fordított helyzet, amikor a most “csendben levők” kerülhetnek csávába és nekik is jól jöhet némi segítség!

Folyt. köv.

“Együtt erő vagyunk, szerteszét gyengeség”

 

Hofekker Ferenc

FDSZ elnök

Leave a Reply