Tényleg nincs vége a “félrevezetésnek”? Első fokon vesztett a – SZAKSZ – ismét !

Ismét valótlan állítások jelentek meg a SZAKSZ háza tájáról, de ezen már nem lepődök meg! És azon sem, hogy ehhez Raposa  Gábor a pécsi képviselő asszisztál a sofőrök érdekeinek ellenében!

 

 

Azt sugallja ez az ominózus cikk, hogy csúszik a sztrájk, mert a bíróság még nem határozott, pedig a cikk megjelenésének időpontja előtt már hozzáférhető volt számukra az elutasító bírósági ítélet! Tételezzük fel, hogy nem vették észre- akár még elő is fordulhat- de a mai napig nem olvastam sehol azt a tájékoztatást, hogy első fokon elveszítették a perüket a cég ellen!

“ezért a SZAKSZ, 2020. február 10-én keresettel fordul a Pécsi Közigazgatási és Munkaügyi Bírósághoz,”A Pécsi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság 40 nap alatt, még első fokon (nem jogerősen) sem tudta a kérelmeket a mai napig elbírálni! (2020.03.10.) ” Az általános iskola 3. osztálytól már tudják, hogy ez nem 40 nap! 🙂 🙂 

Dobi abban is téved – a pécsi képviselőjével együtt- hogy a sztrájkmenetrend elkészítése az ő feladata. Azt írja, hogy elkészítette és be is nyújtotta. Nem csodálnám, ha hasfájást kaptak volna a bíróságon a hahotázástól!

“(4) A sztrájkkal érintett közlekedési szolgáltató az (1)-(3) bekezdésben foglaltaknak megfelelő és eleget tevő menetrend-tervezetet dolgoz ki és azt legkésőbb sztrájk megkezdésének időpontját két nappal megelőzően a lakosság egyidejű tájékoztatásával meghirdeti.”

Beosztásánál fogva tudnia kellene – Raposának is – hogy nem a szakszervezet dolgozza ki a menetrendet sztrájk esetén! De hogy is dolgozhatták volna ki, hiszen a mértéke sincs megállapítva! Azért leégne a pofámról a bőr pécsi képviselőként így félretájékoztatni a kollégáimat!

Összefoglalva: a SZAKSZ a  sztrájkkal kapcsolatos perét első fokon elvesztette!  Vajon erről miért hallgat mélyen Raposa? Ennyit már nem érnek a tagok? Talán a maszekkal van inkább elfoglalva és készíti a vállalkozását a jövő évi adómentességre?  Kíváncsi lennék a válaszára, de szerintem nem vagyok ezzel egyedül!

Hofekker Ferenc

Leave a Reply