Alzheimer úr találkozott Pinokkióval és nem nő tovább az orr, vagyis “A különböző állítások ellenére, a SZAKSZ tisztességes “bérharcot” folytat”?

A mai nap a következő sorok jelentek meg -többek között- Dobi István SZAKSZ elnök”tollából”!

“Az elmúlt 3 évben is folyamatosan próbáltuk az aláírt bérmegállapodást meghaladó keresetfejlesztést a munkáltatónál elérni, de minden esetben az volt a munkáltató elutasító válasza, hogy aláírt bérmegállapodás van és azon felül a társaság gazdálkodása nem teszi lehetővé, hogy az abban foglalt mértéknél magasabb keresetfejlesztésben állapodjon meg a szakszervezetekkel.”

Bár nem szeretnék a Cavintonja lenni, de mindenképp emlékeztetném arra, hogy a 3 éves bérmegállapodás ellenére a kerestek sokkal nagyobb mértékben nőttek, mint ami a megállapodásban számszerűen szerepelt! Emlékeztetem arra is, hogy ott ült ugyanazon tárgyalóasztalnál, ahol a keresetfejlesztésekről megállapodtunk!

Ezért a soraiban szereplő állítás valótlanságot tartalmaz, de ezen már nem csodálkozom én sem!

A politikai indíttatásról meg csak annyit, hogy érdekes módon csak és kizárólag a választások előtt pár nappal tudott a SZAKSZ demonstrálni, utána mély, méla hosszú csend! Persze azért született minden évben bérmegállapodás a SZAKSZ demonstrációja nélkül is! Dobi állításával ellentétben!

Természetesen mindenki tudja már a városban azt, hogy bizony a sofőrök a túlórával keresik meg ezeket a jövedelmeket, hiszen az említett média  a többivel együtt már számtalanszor leadta ezt. És leadta azt is, hogy bizony benne van a hétvége-, az ünnepnapok-, az éjszakák és benne van az állandóan változó vezénylés is! Úgy, ahogy ez benne van a rendőrökébe, a katonákéba, az ápolónőkébe, az orvosokéba,a mentősökébe és még sok más szakmában is! Azt sem tettem hozzá, hogy sokan másodállást vállalnak és azt sem, sokan a saját vállalkozásukat csinálják a munka mellett! Ezért a FDSZ már több demonstrációban vett részt, hogy felhívja a figyelmet a fent említett szakmák nehézségeire!  Kezdeményeztük ezt többek között a korkedvezmény megszüntetésekor is, amire az egyik szakszervezeti vezető azt mondta, “ha elveszik, hát elveszik, nekünk sincs”! Ugye tudja ki volt az Dobi úr? Miért nem mondja meg és azt is, kihez tartozik?

“…támogatni fogja azt, hogy a munkáltató és a kollektív szerződést kötő szakszervezet a bérfejlesztésbe megállapodjon.”

Felhívom a figyelmét arra, hogy a megállapodáshoz nem kell az ön támogatása sem itt, sem a Volánbusznál, anélkül is megköthető! Ezt csak azért említem meg, hátha ezt is elfelejtette, mint a béremeléseket a három év alatt!

A FDSZ is elkötelezett a bérfejlesztések mellett, törekszik arra, hogy a lehető legjobb megállapodás szülessen, de most már egyértelműen kimondható, hogy a SZAKSZ  elnökének félrevezető magatartása nagy mértékben hátráltatja a munkánkat!

Pécs, 2019.01.22.