Egy civakodás margójára!

A Független Demokratikus Szakszervezet-hasonlóan az elmúlt három évhez-az idei évben is-a tárgyalóasztal mellett szeretné kialkudni az idei évi béremeléseket! Kérem, hogy a más állásponton levők tartsák tiszteletben döntésünket!

Mindannyian tudjuk, hogy társaságunknál is béremelésre van szükség elsősorban a sofőrállomány területén, de nem hagyhatjuk ki a többi állománycsoportot sem! Tudjuk, hogy a gépkocsivezetők jövedelme országosan is alacsony, aminek az egyik következménye a fluktuáció! A kevesebb sofőr nehezebben tudja megoldani azokat a feladatokat, amelyeket magasabb létszámhoz szabtak meg, ráadásul ezt hétvégeken, ünnepnapokon, éjjel, nagyrészt rendszertelen időbeosztással teszik! Éppen ezért mi is a béremelések kialkudására törekszünk és kultúrált formában szeretnénk ezt megoldani.

Valótlanok azok az információk, miszerint nem tárgyal senki az érdekképviseletekkel és ugyanúgy valótlan az az információ is, miszerint a munkáltató az FDSZ-szel titkos megbeszéléseket folytat! A munkáltatóval már volt egy bértárgyalás és lesz ezen a héten is, de ezen felül a FDSZ már a tavalyi évben folyamatosan jelezte azt, hogy az alacsony bérek nagyobb sofőrhiányhoz vezetnek, ezért mindenképp szükséges a béremelés nagyobb mértékben, mint eddig! Az elnökségi ülésünkre meghívtuk az elnök urat, ahol válaszolt az általunk feltett kérdésekre, de semmilyen tárgyalást-, alkudozást nem folytattunk.

Sajnálattal tapasztaltam, hogy a dolgozók közt elharapództak az indulatok már olyan mértékben, hogy erre több éves-, évtizedes barátságok is rámentek! Sajnálom, hogy egy általam szakszervezeti ámokfutásnak tartott magatartás ilyen módon csapódott le köztünk. Sajnálom, ha valakit első indulatomban megbántottam, ezért elnézést kérek tőletek! Kérlek benneteket, ti se bántsátok egymást, annyit nem ér az egész!

2020.01.21